ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

29/6/13

Τρόικα και δήμος καταδικάζουν στον αφανισμό το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά. Το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτουργεί αν και εγκαταστάθηκε το 2004! Απλήρωτοι οι φύλακες περιπολίας επί 3 μήνες. Το πάρκο κλείνει για τα αυτοκίνητα τα Σ/Κ όλο το καλοκαίρι.

Να κλείσει για όλα τα τροχοφόρα το πάρκο κατά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες όλο το καλοκαίρι, αποφάσισε ο φορέας που διαχειρίζεται το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, μετά από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από δύο ημέρες. Σημειωτέον ότι στο πάρκο δεν λειτούργησε ποτέ το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης! Ο φορέας καταγγέλλει τον δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης για αδιαφορία και εγκατάλειψη της περιοχής, πλήθος αναφορών για παρανομίες του δήμου και υπονόμευση του έργου του φορέα για την προστασία του πάρκου. Παράνομες αδειοδοτήσεις σε πάγκους μικροπωλητών εντός του Πευκοδάσους, αδειοδοτήσεις σε κινηματογραφικές εταιρείες χωρίς την έγκριση του Φορέα, ανεξέλεγκτη λειτουργία ηλεκτρογεννητριών μέσα στο πάρκο, πρωτόκολλα κατεδάφισης που εκκρεμούν, διενέξεις δημοτικών αρχόντων με το προσωπικό της φύλαξης, χωματερές παντού, σκιαγραφούν μια εικόνα που εγείρει τεράστια ερωτηματικά όσον αφορά τις σκοπιμότητες του Δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης. Η οικονομική κατάσταση του Φορέα είναι τραγική, οι υπάλληλοί του και δη οι περιπολούντες φύλακες από το Μάρτιο να είναι απλήρωτοι και το όχημα περιπολίας ακινητοποιημένο.

Το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, με έναν μοναδικό υδρότοπο, της Μακαρίου πηγής, με 19 διαφορετικά δασικά οικοσυστήματα, 115 είδη πουλιών και 215 υδρόβια είδη, με το μοναδικό δάσος με χαλέπιο πεύκη και κουκουναριές.
Το πάρκο Σχοινιά είναι το σημαντικότερο παράκτιο αττικό οικοσύστημα και απαιτείται συνεργασία Δήμου Δασαρχείου και Φορέα Διαχερίσης ώστε να προστατευθεί σωστά και να αξιοποιηθεί με σεβασμό για το περιβάλλον, χωρίς να θυσιασθεί στο βωμό ιδιωτικών συμφερόντων, ως ένα ακόμα «φιλέτο» για φάγωμα.

Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι ένα πολύτιμο και πανάρχαιο αττικό οικοσύστημα θυσιάζεται στο βωμό διαπάλης αντικρουόμενων επιδιώξεων αρχών και φορέων, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους, το φυσικό περιβάλλον, την υγεία και την ζωή των κατοίκων, και την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η σκοπιμότητα της εγκατάλειψης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά είναι οφθαλμοφανής: το πέρασμα του Πάρκου στην διαχείριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία η Χρυσή Αυγή θα θέσει τέρμα σε έωλες επιδιώξεις δημάρχων, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός, έχοντας μάθει να διαχειρίζονται την δημοτική περιουσία σαν να είναι κλειστό ιδιωτικό τους κλαμπ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...