ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

25/6/13

Ανασφάλιστοι στην Ελλάδα του 2013

Στον 21ο αιώνα της Ελλάδας ύφεσης, της ανασφάλειας και των απολύσεων θεωρείται πλέον πολυτέλεια να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καθημερινά χιλιάδες περιπτώσεις έρχονται στην δημοσιότητα για πολίτες που αναγκάζονται να κάνουν έκκληση στην ανθρωπιά των συνανθρώπων τους, προκειμένου όχι μόνον να καλύψουν τις επισιτιστικές τους ανάγκες, αλλά ακόμα χειρότερα τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν ανήκουν στους προνομιούχους των κάθε είδους λιστών «λαγκάρντ», με ελάχιστα έως μηδενικά έσοδα που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν την αυτασφάλιση τους και μένουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους χωρίς περίθαλψη.

Επαγγελματίες που πλήρωναν ανελλιπώς για 10 ή 15 ή 25 χρόνια τα ασφαλιστικά τους ταμεία, μένουν ανασφάλιστοι. Ειδικά όταν χρειάζονται λίγα μόνο χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθούν και η ηλικία τους είναι αποτρεπτική για να επιτύχουν πρόσληψη από ιδιωτικές εταιρείες, βρίσκονται σε τρομακτικό αδιέξοδο. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν εμφανιστεί και κάποια ασθένεια.

Τραγικές περιπτώσεις οι χιλιάδες καρκινοπαθείς που όντας άνεργοι, στερούνται της δυνατότητας της αξιοπρεπούς περίθαλψης και αναλώνονται σε αγώνα δρόμου μεταξύ κοινωνικών ιατρείων προκειμένου να βρουν τα απαραίτητα για την ασθένεια τους φάρμακα.

Ακόμα και αυτοί που έχουν περίθαλψη αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από τις κάθε είδους περικοπές που γίνονται με αποτέλεσμα η περίθαλψη να είναι εντελώς τριτοκοσμική!


Οι δε τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι εξωφρενικές! Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087 ευρώ. Αντίστοιχα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ.

Η κερδοσκοπία και η εκμετάλλευση στον ανθρώπινο πόνο κυριαρχεί και εκτοξεύει σε απίστευτα ύψη τις τιμές των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών και άλλων συσκευών που διατίθενται στην Ελλάδα.

Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν ισχύει για τους Έλληνες και το σημερινό ανθελληνικό κράτος αρνείται την ύπαρξη ανθρωπιστικών λόγων για περίθαλψη των Ελλήνων! Αντίθετα για ανθρωπιστικούς λόγους παρέχεται περίθαλψη στους κάθε είδους ανασφάλιστους αλλοδαπούς, που δεν έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές!

Η πλήρης μηχανοργάνωση του τομέα υγείας που θα καλύπτει το σύνολο των Νοσοκομείων και των Κλινικών σε όλη την επικράτεια της χώρας δεν έχει προχωρήσει και το κράτος δεν γνωρίζει ούτε πόσοι είναι οι ζωντανοί, ούτε πόσοι οι πεθαμένοι.

Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό: Πρέπει να τεθεί άμεσα φραγμός στις πρακτικές της διεφθαρμένης και κλεπτοκρατικής διαχείρισης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...