ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

29/6/13

Συνελήφθη 31χρονος πακιστανός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας διαχείρισης «SCRAP» για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Mε επίκαιρες ερωτήσεις της στην Βουλή και με επιτόπιες παρεμβάσεις Συναγωνιστών βουλευτών του Κινήματος η Χρυσή Αυγή είχε αναδείξει το ζήτημα της κλοπής υλικών από τις κρατικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις και την μεταφορά τους σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων "σκραπ", λειτουργούσες χωρίς άδεια, οι οποίες απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς με τα "καροτσάκια" στέλνοντάς τους κατά κύματα να λεηλατούν τα πάντα.

Χθές συνελήφθη στην περιοχή Άγιος Θωμάς του Δήμου Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας διαχείρισης «SCRAP», ιδιοκτησίας ημεδαπού, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι, εντός περιφραγμένου οικοπέδου δύο (2) στρεμμάτων, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα.
Τα ανωτέρω βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.
Η επιχείρηση στερείται της προβλεπόμενης από το Νόμο αδειοδότησης και σε παρακείμενες εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων. Όπως διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων και η πλημμελής διαχείριση αυτών, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη ρύπανση του εδάφους και τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Η ανωτέρω περίπτωση δεν είναι η μόνη. Δεκάδες παρόμοιες εγκληματικής φύσεως "επιχειρήσεις" λειτουργούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Βοτανικού και στις ΒΙ.ΠΕ. της Αττικοβοιωτίας, προκαλώντας τεράστια ζημία σε κρατικές υποδομές, στο φυσικό περιβάλλον και είναι υπόλογες για την αύξηση της αλλοδαπής εγκληματικότητας.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει παράνομες καταστάσεις όπου εμπλέκονται έλληνες και παράνομοι αλλοδαποί έως ότου αναλάβει τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας.
Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...