ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

26/6/13

Ασυνεννοησία στον Δήμο 3Β

Το καλλικρατικό μοντέλο "ανάπτυξης " παρουσιάζει ρωγμές. Η δυσκολία ενοποίησης διαφορετικών δήμων και συγχώνευσης τους σε υδροκέφαλο υπέρ - δήμο, καταλήγει σε προβλήματα. Έτσι άλλες περιοχές ευνοούνται και άλλες υποβαθμίζονται.

Μόνον σαν προχειρότητα χαρακτηρίζεται η ενοποίηση των δήμων σε καλλικρατικούς, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως μελέτη και χωρίς να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα τους μετά την ενοποίηση.

Το κυριότερο πρόβλημα των δήμων είναι η καθαριότητα και η αποκομιδή απορριμμάτων. Δυστυχώς στον δήμο 3Β η περιοχή της Βάρης είναι η υποβαθμισμένη περιοχή. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιοχές (Βούλα, Βουλιαγμένη) εμφανίζει μεγάλα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κυρίως γιατί τα αυτοκίνητα του δήμου περνούν ανά 3 ημέρες.

Η Βάρη επειδή δεν είναι πυκνοκατοικημένη θεωρείται ότι δεν χρειάζεται συχνή διέλευση αυτοκινήτων καθαριότητας. Όμως η περιοχή έχει αρκετό πράσινο και ο δήμος αναγκάζει μεν τους κατοίκους να κόβουν τα ξερά χορτάρια, αδιαφορεί όμως να κάνει συχνή αποκομιδή!

Έτσι παραμένουν για πολλές ημέρες σακούλες και στοίβες με ξερά χόρτα δίπλα στους κάδους σκουπιδιών, καθώς οι κάδοι γεμίζουν γρήγορα. Πολλές φορές κατηγορούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων ότι δεν καθαρίζουν τα ξερά χόρτα από τα οικόπεδα τους και μπορεί να δημιουργηθεί εστία πυρκαγιάς.

Στην προκειμένη περίπτωση που οι ιδιοκτήτες καθαρίζουν μεν, αλλά ο δήμος δεν συλλέγει δε και μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από τα ξερά δίπλα στους κάδους, ποιος θα ευθύνεται;

Γιατί ο δήμος δεν μοιράζει χάρτινες σακούλες ειδικές για ξερά χόρτα ή κλαδέματα και να τα συλλέγει με απλά φορτηγά του δήμου (όχι απορριμματοφόρα) και να τα χρησιμοποιεί για κατασκευή κομπόστ;

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει στην ανάγκη απόλυτης αποκέντρωσης των υπηρεσιών και λειτουργιών ώστε κάθε Δήμος να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό όργανο, δημιουργικό μέλος της λαϊκής κοινότητας.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...