ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

25/6/13

Ραφήνα. Δέσμια των βόθρων, των υπονόμων και των λυμάτων της! Κατά εκατοντάδες οι κατσαρίδες στους δρόμους, διότι οι ψεκασμοί των υπονόμων δεν έγιναν τον Σεπτέμβριο, όπως ορίζουν οι κανονισμοί!

Αποχετευτικό Ραφήνας. Το υπ. αρ. ένα διαχρονικό πρόβλημα της πόλης, μαζί με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται το καλοκαίρι από την διέλευση εκατομμυρίων οχημάτων μέσω των οδών της πόλης προς και από το Λιμάνι.

Την Ραφήνα κρατούν δέσμια των υπονόμων και των βόθρων της:

α. η ανικανότητα μιας πλειάδας κυβερνητών και αιρετών, που είτε εγκαταβιούν στην Ραφήνα είτε την κυβέρνησαν και την κυβερνούν, ως αιρετοί,

β. τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των βυτίων εκκένωσης, είτε δημοτικά, είτε ιδιωτικά, που λάμβαναν κατά εκατοντάδες τις άδειες από το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης, το οποίο άνευ μακρόπνοου κεντρικού σχεδιασμού για την χώρα, επέλεγε να ικανοποιεί αποσπασματικά και ψηφοθηρικά διάφορες κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικούς κλάδους.

γ. η διαπάλη των μεγαλοεργολάβων για το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της επεξεργασίας των λυμάτων της. Η Τ.Ο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής είναι ενήμερη για τις μελέτες επί μελετών που θα ...έλυναν επιτέλους το αποχετευτικό, και οι οποίες μαζεύουν αράχνες στους κρατικούς φορεαμούς!

δ. το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, το οποίο δεν έφυγε ποτέ από τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ!, και παρά το μάθημα που όλοι έλαβαν από την καταστρεπτική πλημμύρα του Φεβρουαρίου του 2013, η οποία και προϊδέασε για την ολική περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεστεί στην περιοχή, εάν το ΚΕΛ χωροθετηθεί εκεί με τόνους λυματολάσπης να κατηφορίζουν στην θάλασσα μέσω του Μεγάλου Ρέματος στην επόμενη μεγάλη βροχόπτωση, και παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες του νυν δημάρχου, ότι αντιτίθεται στην λύση Πλατύ Χωράφι και την εξαγγελία σύνδεσης της Ραφήνας με το ΚΕΛ Παιανίας Κορωπίου, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει κατασκευασθεί!

ε. ασυνείδητοι κάτοικοι και επαγγελματίες, σε όλη την πόλη, που εκκενώνουν λύματα στους δρόμους, βγάζουν τα σκουπίδια τους το βράδι, για να μαζευτούν το πρωί, με τα σκόρπια φαγητά να κείτονται χύμα στο δρόμο, δίπλα στους κάδους και στις σχάρες απορροής.

Αν στα παραπάνω προστεθούν οι υψηλές θερμοκρασίες και η υψηλή υγρασία, τότε αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς γιατί "κατσαρίδες και ποντίκια κάνουν πάρτι στην Ραφήνα".

Οι κάτοικοι, νέοι γέροι και παιδιά, αναγκάζονται να βαδίζουν την ημέρα πάνω σε χυμένα λύματα, η δυσοσμία από τα φρεάτια, τα οποία εκκενώνονται μαζικά στους δρόμους δικαιώνει τον χαρακτηρισμό της ότι "η Ραφήνα βρωμάει" και φυσικά εγκυμονεί τέραστιους κινδύνους για επιδημία ηπατίτιδας Α, τυφοειδούς πυρετού και άσθματος. Οι δημοτικές αρχές πρέπει να ελέγχουν την εισβολή των κατσαρίδων εν τη γενέσει της. Δηλαδή στην αρχή του χειμώνα, όταν αυτές αρχίζουν και γεννούν.

Αντίθετα είναι δώρο άδωρο, αν ξεκινήσουν την εξολόθρευση με ψεκασμούς το καλοκαίρι, όταν πλέον τα αυγά τους έχουν επωασθεί και οι υγρές, ζεστές συνθήκες είναι το ιδανικό περιβάλλον για αυτά. Οι εντομολόγοι μας λένε ότι το καλοκαίρι οι κατσαρίδες είναι σχεδόν αδύνατον να εξολοθρευθούν.
Η μόνη σωστή αντιμετώπιση είναι η τακτική συντήρηση των υπονόμων ολόκληρο τον χρόνο και η καταστροφή των αυγών τους τον Σεπτέμβριο!

Ως Τ.Ο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής απορρίπτουμε δικαιολογίες του τύπου «η απουσία ψεκασμών οφείλεται στην οικονομική κρίση και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα» όταν γνωρίζουμε το πάρτι που γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις με την διαδικασία του επείγοντος, όταν γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπό το βάρος κακοδιαχείρισης.

Η Τ.Ο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής έχει χρέος να ενημερώσει τους δημότες της Ραφήνας, ότι εάν ξεκινήσουν τώρα οι απολυμάνσεις και οι ψεκασμοί στους υπονόμους, στα καταστήματα και στα εστιατόρια, αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία, ενώ σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, οι κατσαρίδες αποκτούν ανοσία στο δηλητήριο!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δημοτική αρχή Ραφήνας οφείλει να βρει τον ενδεδειγμένο τρόπο να εξαφανίσει τις κατσαρίδες από τους δρόμους της πόλης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...