ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/6/13

Σχεδιασμός συνένωσης λιμένων Λαυρίου - Ραφήνας

Κοινή εταιρεία κυριότητας Δημοσίου με την επωνυμία «Αττικοί Λιμένες», σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οικονομικά και άλλα ζητήματα που αφορούν τους δύο λιμένες. Η νέα εταιρεία θα είναι το αντίπαλον δέος του ΟΛΠ!

Το λιμάνι της Ραφήνας είναι το 2ο της Αττικής σε κίνηση μετά τον Πειραιά, με δρομολόγια στα νησιά του Αιγαίου και την Εύβοια. Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας παρουσίασε έσοδα ύψους 2,17 εκατ. ευρώ για το 2008 από 2,23 εκατ. ευρώ το 2007. Τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στις 334.655 ευρώ από 689.186 ευρώ το 2007.

Το λιμάνι του Λαυρίου έχει χαρακτηριστεί Διεθνές και διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, κυρίως λόγω της εγγύτητας του με το αεροδρόμιο των Σπάτων, αλλά και την δρομολόγηση πολλών ακτοπλοϊκών γραμμών με τα νησιά του Αιγαίου. Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου είχε το 2008 έσοδα 9,35 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 461% σε σχέση με το 2007 και κέρδη 1,17 εκατ. ευρώ.

Άμεσος στόχος και για τα δύο λιμάνια είναι η αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων.

Στα χαρτιά και στα σχέδια και στις μελέτες όλα ωραία φαντάζουν. Όταν έρθει η στιγμή της εξεύρεσης χρηματοδοτών για την ολοκλήρωση των έργων, τότε η σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων ανακόπτει κάθε πρόοδο που θα μπορούσαν να έχουν οι δύο περιοχές, αλλά και όλη η Ελλάδα.

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την απαρχή των δεινών. Το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή της Ελλάδας. . Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε στην είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. και στο ευρώ.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...