ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/6/13

Τι θα γίνει στην Υδρούσα της Βούλας?

Τον περασμένο μήνα ξέσπασε φωτιά στο νησάκι Υδρούσα (Κατραμονήσι) της Βούλας. Ιδιώτες είχαν στήσει, χρόνια πριν, αυθαίρετα παραπήγματα (ξύλινες παράγκες) και μετά από αίτηση τους στην πολεοδομία, πήραν άδεια για να τα κατεδαφίσουν και να τα κάψουν.

Λιμενικοί και Αστυνομία διαπίστωσαν το πρωτόκολλο κατεδάφισης που είχαν οι εργάτες του συνεργείου κατεδάφισης, που ήρθαν για να ξηλώσουν όλες τις κατασκευές.

Όμως άγνωστοι έβαλαν φωτιά στους σωρούς των υλικών που σχηματίστηκαν από την κατεδάφιση, με αποτέλεσμα Βούλα, γλυφάδα και Βάρη να πνιγούνε από τους καπνούς για δύο ημέρες!
 

Το τραγικό ήταν ότι για να σβήσουν την φωτιά, έθαβαν τα υλικά με άμμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όποιος περπατήσει στην παραλία του νησιού.

Ποια υπηρεσία έδωσε την άδεια κατεδάφισης και καύσης;

Το Λιμεναρχείο Βουλιαγμένης διαφωνεί με το Λιμεναρχείο Γλυφάδας ως προς το ποιος έχει την εποπτεία.

Ποιος ο λόγος κατεδάφισης των αυθαίρετων;

Ποιος δήμος έχει αρμοδιότητα συλλογής και καθαρισμού της περιοχής από τα αποκαΐδια;

Οι φήμες λένε για να δημιουργηθεί μπαρ και να τοποθετηθούν ξαπλώστρες!

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ακριβώς τί έγινε και τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στην Υδρούσα.

Ποιος δίνει άδειες - Ποιος έχει τις εποπτείες - Ποιος έχει αρμοδιότητες ;

Η γνωστή κατάσταση σε όλη την ελληνική επικράτεια των ανεύθυνο-υπεύθυνων. Συγκεχυμένοι ρόλοι που αφήνουν περιθώρια για αυθαιρεσίες.

Προς το παρόν, με κανέναν υπεύθυνο να συλλέξει τα θαμμένα σίδερα και άλλα υλικά στην άμμο, όσοι επισκεφτούν το νησί ας προσέχουν να μην περπατούν ξυπόλυτοι..

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...