ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

29/6/13

Μάτι Αττικής. Κίνδυνος να μετατραπεί σε μικρό Άγ. Παντελεήμονα της Ανατολικής Αττικής!

Εστίες αλλοδαπής εγκληματικότητας και μετάδοσης ελονοσίας και άλλων λοιμωδών νόσων αποτελούν η πρώην πισίνα στον χώρο του Πλατούν, η οποία έχει μετατραπεί βάλτος και χωματερή και το πλήθος των ημιτελών, αφύλαχτων και ρημαγμένων οικοδομών στο Μάτι!

Εξ αιτίας της από εικοσαετίας ανεξέλεγκτης παράνομης εισροής  αλλοδαπών, αρχικά αλβανών και στην συνέχεια πακιστανών και λοιπών αφροασιατών, το άλλοτε ειδυλλιακό Μάτι Αττικής απώλεσε οριστικά τον χαρακτήρα του ήσυχου θερέτρου, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, για τον οποίο ήταν πασίγνωστο και αγαπητό.

Πλέον, με οργή η Χρυσή Αυγή διαπιστώνει ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές να καταστεί ένας μικρός Άγιος Παντελεήμονας στην καρδιά της πευκόφυτης Ανατολικής Αττικής.

Οι παράνομα εισερχόμενοι αλλοδαποί βρήκαν αμέσως κρυψώνες στα άκτιστα και απερίφραχτα οικόπεδα των κατοίκων του Ματιού, στα άδεια σπίτια τους το χειμώνα, αλλά και στους κήπους των εγκληματικά αδιάφορων και ξιπασμένων ιδιοκτητών νεόδμητων κατοικιών και μεζονετών, τους οποίους υποτίθεται ότι «φροντίζουν».
Πως θα μπορούσε το μικρό Μάτι να ξεφύγει από την μοιραία υποβάθμιση της Ανατολικής Αττικής;

Ολόκληρη η περιοχή του Ματιού έχει καταστεί επικίνδυνη, με τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς να την λυμαίνονται μέρα νύχτα, κυκλοφορώντας απειλητικά κατά ομάδες και επιδιδόμενοι σε ληστείες, διαρρήξεις και πλήθος κακοποιών πράξεων. Οι κάτοικοι και ο εξωραϊστικός σύλλογος έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και κρούουν κομψά... τον κώδωνα του κινδύνου, απευθύνοντας έκκληση στον δήμαρχο Μαραθώνα – σε ώτα μη ακουόντων λέμε εμείς ως Χρυσή Αυγή – να παρέμβει βάσει του νόμου Ν.3463/2006 (άρθρο 75) και να καταγράψει τις εγκαταλειμμένες οικοδομές και να εκκενώσει τα λιμνάζοντα νερά της πισίνας, που έχει μετατραπεί σε βάλτο στάσιμων νερών, με άμεσο κίνδυνο ελονοσίας, εξ αιτίας των σμηνών κουνουπιών που έλκονται από τα βρώμικα νερά και σε χωματερή, γεμάτη μπάζα και σκουπίδια. Οι Ματιώτες κατέγραψαν βέβαια 5 μεγάλες αφύλαχτες οικοδομές, όμως ο αριθμός τους είναι σαφώς μεγαλύτερος για τον προσεκτικό παρατηρητή και γνώστη της περιοχής.

Για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία της ζωής των κατοίκων του Ματιού απαιτείται:

α. η άντληση των βρώμικων στάσιμων υδάτων και η κάλυψη του χώρου της πισίνας
β. η περίφραξη με συρματόπλεγμα
γ. η απολύμανση του χώρου
και
δ. η καταγραφή ΟΛΩΝ των εγκαταλειμμένων οικοδομών και στη συνέχεια, η συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους, διαφορετικά το Μάτι κινδυνεύει να γίνει ένας μικρός αττικός Αγ. Παντελεήμονας…

Η Χρυσή Αυγή είναι ενήμερη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα γραφεία της στην Ανατολική Αττικής δέχονται όλο το 24ωρο καταγγελίες πολιτών που θέλουν να συμβάλλουν στην καταγραφή εγκληματικών φαινομένων στο άλλοτε όμορφο και ήσυχο Μάτι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...