ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/6/13

Πάλι κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής

ΧΥΤΑ σημαίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ο ΧΥΤΑ Φυλής εξυπηρετεί τις ανάγκες του λεκανοπεδίου και συγκεντρώνει τα απορρίμματα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων του. Τα απορρίμματα θάβονται χωρίς προηγούμενη επεξεργασία ανάκτησης των υλικών που περιέχουν όπως πλαστικό, χαρτί, μέταλλα, γυαλί κ.ά.

Εκατομμύρια τόνοι αστικών αποβλήτων θάβονται στην Φυλή και για κάποιους αποτελούν πηγή εισοδήματος, συλλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά, ως επί το πλείστον μέταλλα ή γυαλί. Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο ΧΥΤΑ Φυλής έκλεισε 2 ημέρες, γιατί υπήρχε κάποιος αγνοούμενος από τους παράνομα εισερχόμενους αναζητητές ανακυκλώσιμων υλικών.
Όμως από το μεσημέρι παραμένει κλειστός μετά την εισβολή 100 και πλέον ατόμων Ρομά που εισήλθαν στον ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η επεξεργασία ταφής αφού υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής ενημέρωσε απλά, με έγγραφό του όλους τους εξυπηρετούμενους Δήμους για την διακοπή εργασιών!

Όταν δεν τηρούνται οι νόμοι και δεν τιμωρείται η παραβατικότητα, τότε παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα. Η ατιμωρησία διαιωνίζει το πρόβλημα με αποτέλεσμα 5 εκατομμύρια κάτοικοι να καθίστανται όμηροι μιάς ομάδας 100 ατόμων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι μόνο με μέτρα καταστολής και σωφρονισμού θα απαλλαγεί η χώρα από τις μεγαλύτερες πληγές της, την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.
Όσον αφορά το θέμα των αστικών και λοιπών απορριμμάτων η Υποχρεωτική καθιέρωση της Ανακύκλωσης, με στόχο την Αειφορία σε Εθνικό επίπεδο, θα έλυνε τα περισσότερα από τα υπάρχοντα προβλήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...