ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/6/13

Διατροφικοί Εφιάλτες: Τατουάζ φρούτων

Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας [κυρίως Monsanto Co και Dow Chemical Co] ψάχνουν συστηματικά την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ανακαλύψουν παραθυράκια για την κυκλοφορία των προϊόντων τους.

Όταν δεν τα καταφέρνουν επινοούν τεχνάσματα ώστε η τροφή που φτάνει στο τραπέζι των πολιτών να έχει υποστεί οπωσδήποτε κάποιου είδους επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή ή θα αχρηστεύει τα θρεπτικά συστατικά της τροφής, ή θα αχρηστεύει την δυνατότητα βλάστησης (όσπρια) ή θα είναι επιβλαβής μακροπρόθεσμα για τους καταναλωτές!

Επινόησαν τελευταία την σήμανση των οπωροκηπευτικών με λέιζερ, αντί της απλής αυτοκόλλητης ετικέτας. Η τεχνολογία σήμανσης με λέιζερ έχει αναπτυχθεί εδώ και 4 χρόνια. Όμως μόλις πρόσφατα κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις της ΕΕ, έπειτα από 3 χρόνια προσπαθειών και οι αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης άναψαν το πράσινο φως.

Στον βωμό του δήθεν εκσυγχρονισμού όλα τα είδη θα πάψουν να φέρουν αυτοκόλλητη σήμανση και τα πρώτα προϊόντα που θα σημανθούν θα είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια κ.λ.π.), τα πεπόνια, τα καρπούζια και τα ρόδια.

Η «νέα τεχνική» θα επιτρέπει στους εμπόρους και τους προμηθευτές να γνωρίζουν την διαδρομή που έχει ακολουθήσει κάθε φρούτο [λες και τώρα δεν την ξέρανε!], και που πουλήθηκε. Στα barcodes, θα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης, το βάρος,η τιμή κ.λπ

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την τεχνική, κάποια οξείδια και υδροξείδια του σιδήρου είναι ύποπτα για καρκινογένεση και λευχαιμία και γιαυτό η ΕΕ ήταν επιφυλακτική στην αδειοδότηση της τεχνικής. Τι άλλαξε τώρα, δεδομένου ότι η τεχνική παρέμεινε η ίδια;
Σκεφθείτε τώρα τα βιολογικά φρούτα να πρέπει να έχουν τέτοια σήμανση αλλιώς να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν!!!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιβάλλει νέα ήθη και νέα έθιμα. Η Ελληνική αγροτική παραγωγή υφίσταται συνεχείς διωγμούς και αντιμετωπίζει νέα εμπόδια. Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει την βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία υποστηρίζει τον Έλληνα αγρότη - κτηνοτρόφο - παραγωγό με στόχο την αναδιάταξη του αγροτικού τομέα ώστε η Ελλάδα να καταστεί Αυτάρκης και Ανεξάρτητη.
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...