ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/6/13

Ατύχημα στο Πόρτο-Ράφτη‏

 Άλλη μία καταγγελία περιήλθε εις γνώση μας από την κ. Ι.Α. η οποία το μεσημέρι της Κυριακής περίπου κατά τις 13:00 πάρκαρε το αυτοκίνητό της στην λεωφόρο Πόρτο-Ράφτη στο ύψος του καταστήματος της αλυσίδας ‘ΓΕΡΜΑΝΟΣ’, για να κατευθυνθεί σε παρακείμενο φαρμακείο. Αποβιβαζόμενη, γλίστρησε επάνω στις μεταλλικές σχάρες που έχει βάλει ο δήμος για να σκεπάσει τις υδροροές συλλογής ομβρίων υδάτων, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό έχουν χαλάσει στο συγκεκριμένο σημείο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και αποτελούν κίνδυνο. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί το πόδι της άτυχης γυναίκας στο κενό που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ως υψομετρική παγίδα για τον ανυποψίαστο εποχούμενο, να σπάσει και να κοπεί επιπροσθέτως ο τένοντας στο συγκεκριμένο σημείο!!! Η άτυχη δημότης μετεφέρθη σε μονάδα του Ε.Σ.Υ. και παρεπέμφθη στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο ορθοπεδικός διέγνωσε ότι έπρεπε να υποβληθεί οπωσδήποτε σε επέμβαση αποκατάστασης του κάτω άκρου γιατί είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να υπάρχει πρόβλημα ευστάθειας, ακόμα και απρόσκοπτου περπατήματος! Η γυναίκα απάντησε ότι στερείτο κοινωνικής ασφάλισης και χρημάτων, έτσι τοποθετήθηκε προσωρινά νάρθηκας στο πόδι, και δόθηκε αγωγή με ενέσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θρόμβωσης, ενώ τις επόμενες ημέρες πρέπει να επανεξεταστεί. Οι ενέσεις όμως κοστίζουν 300 ευρώ και η γυναίκα βρίσκεται σε οικονομική ένδεια. Επιπροσθέτως, ο σκύλος της Ι.Α. που βρισκόταν στο αυτοκίνητο βλέποντας την χτυπημένη ενστικτωδώς πήδηξε από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά από διερχόμενο όχημα!

Η Χ.Α. καταγγέλλει την αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή του δήμου Μαρκοπούλου, που ενώ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων δημοτών για τις χαλασμένες σχάρες στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου ‘ποιεί την νήσσα’ και δεν στέλνει ένα συνεργείο προς αποκατάσταση του προβλήματος! Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν οι δημότες από τέτοιες παγίδες και να τραυματίζονται τόσο σοβαρά όπως η άτυχη γυναίκα, η οποία όπως είναι κατανοητό θα ζητήσει δικαστική συνδρομή και βεβαίως θα δικαιωθεί, με αποτέλεσμα τελικά ο δήμος να χρειασθεί να καταβάλλει περισσότερα χρήματα σε δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις!! Η Χ.Α. επίσης δηλώνει ότι στηρίζει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τιμά τον όρκο που έδωσε και δεν χρηματίζεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλά μοχθεί καθημερινά μέσα σε αντίξοες και πολλές φορές ‘εχθρικές’ συνθήκες, μια που βάλλονται πανταχόθεν! Είναι γνωστό ότι το σύστημα Υγείας νοσεί βαθύτατα και υποβαθμίζεται συνεχώς από μία συγκυβέρνηση ανδρείκελων που μοναδικό σκοπό έχει να εξωθήσει τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση, αφού οι περικοπές σε προμήθειες υλικών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού είναι τέτοιες που έχουν απαξιώσει όλα τα δημόσια νοσοκομεία με μοναδικό σκοπό την δημιουργία ‘πελατολογίου’ για τις ιδιωτικές κλινικές! Μία διεστραμμένη λογική δηλαδή αφού οι πλούσιοι επιβιώνουν και ο λαός πεθαίνει!! Δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τον γηγενή πληθυσμό που στερείται ασφάλισης, αλλά για τους κάθε λογής παράνομους αλλοδαπούς υπάρχει πρόβλεψη και για δωρεάν εξετάσεις και για δωρεάν επεμβάσεις, μέχρι και για δωρεάν τοκετούς!! Έτσι αντιλαμβάνονται οι κρατούντες το κοινωνικό αγαθό της Υγείας, ή μάλλον, μόνο έτσι δεν το αντιλαμβάνονται. Εξαρτάται από ποια πλευρά βρίσκεται κανείς, του φτωχού λαού που πένεται γιατί κάποιοι τοκογλύφοι θησαυρίζουν, ή των μεγαλόσχημων που περνούν τις πόρτες μεγάλων ιδιωτικών κλινικών με ιδιωτικά ασθενοφόρα που εμφανίζονται 5 λεπτά μετά την κλήση…..

Υ.Γ. Θα θέλαμε να εξάρουμε την συμπεριφορά των ιατρών καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού του Ασκληπιείου Βούλας που μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, εργάζονται με αυταπάρνηση και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανακουφίσουν τους πολίτες!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...