ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/9/13

Αέρας στα πανιά 5 μεγαλοεργολάβων η απόφαση του ΣτΕ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό, μετά και την υποτονική συγκέντρωση των κατοίκων

Η γλίσχρα συγκέντρωση των κατοίκων την προηγούμενη εβδομάδα για την οποία σας ενημέρωσε το κλιμάκιο της Τοπικής μας το οποίο παρίστατο,  Αυτοψία Ευρωβουλευτών στο Γραμματικό για το θέμα του ΧΥΤΑ , φύσηξε ούριο άνεμο στα πανιά των εταιρειών, οι οποίες προχωρούν ακάθεκτες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι οι εξής:

- ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT – ENVITEC, - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ , - ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ – ΕΓΝΩΝ, - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ, - J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Αρχίζει η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Βορειοανατολική Αττική, στην περιοχή του Γραμματικού, και στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν πέντε επιχειρηματικά σχήματα.


Με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εγκρίθηκε η πρόσκληση για συμμετοχή στον ανταγωνιστικό διάλογο, η οποία απευθύνεται στους υποψηφίους που προεπιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση ενώ κατόπιν και των οριστικών αποφάσεων του ΣτΕ αναμένεται σύντομα και η έναρξη των τελικών φάσεων των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Αττική.

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό για διάστημα έως 27 έτη. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Κατά τον ανταγωνιστικό διάλογο θα διερευνηθούν και προσδιοριστούν τα μέσα που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την υλοποίηση του έργου επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών. Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι σκέψεις και απόψεις της αγοράς, ώστε το δημόσιο να είναι σε θέση να διαμορφώσει τους τελικούς όρους των διαγωνισμών με γνώμονα την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, το οποίο θα είναι χρηματοδοτήσιμο από την αγορά, με τη μικρότερη επιβάρυνση του πολίτη.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ. Οι εργολάβοι βιάζονται και το Γραμματικό αντιμετωπίζεται ως το αποπαίδι του μεγάλου, καλλικρατικού δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...