ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/9/13

Ερώτηση για την παραχώρηση του Ηρώδειου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Η αριστερή «θολοκουλτούρα» κυβερνάει τον τόπο σύμφωνα με διάσημο μουσικοσυνθέτη»
Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε ο διάσημος καλλιτέχνης Σταμάτης Σπανουδάκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στην τελευταία του συνέντευξη, ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης φέρεται να δήλωσε «Μια ζωή, στον πολιτισμό οι συριζαίοι ήταν αυτοί που αποφάσιζαν είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί ΝΔ».

Αποκάλυψε, πως, το Ηρώδειο, στο οποίο θα δώσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συναυλία, του παραχωρήθηκε έναντι μισθώματος, ενώ για την αριστερή θολοκουλτούρα που μετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών δίνεται δωρεάν.

Επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που καταγγέλλει εδώ και δεκαετίες το Κίνημά μας. Ότι όποιος καλλιτέχνης δεν υποκύψει στην εγχώρια αριστερή ανθελληνική θολοκουλτούρα δεν βρίσκει καμία στήριξη από την ελληνική Πολιτεία. Σε αντίθεση με τους «καλλιτέχνες» τρίτης και τέταρτης κατηγορίας της αριστερής θολοκουλτούρας που έχουν την πλήρη και πλούσια στήριξη όλων των κρατικών φορέων για να προβάλλουν το «έργο» τους.


Φυσικά, καλλιτέχνες της ποιότητας και του κύρους του Σταμάτη Σπανουδάκη δεν χρειάζονται την κρατική στήριξη για να παράγουν πολιτισμό και να κάνουν όλη την Ελλάδα περήφανη, αλλά είναι πράγματι λυπηρό η Πολιτεία να στηρίζει (ή όχι) τους καλλιτέχνες με βάση απαράδεκτα κριτήρια.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Είναι ενήμερος ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα; Ισχύει η συγκεκριμένη καταγγελία;

Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή εις βάρος του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον ή όποιους προχώρησαν σε αυτήν την άδικη διάκριση;

Θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής για τον ποιον καλλιτέχνη θα στηρίξει ή όχι η Πολιτεία; Θα τεθεί ως βασικό κριτήριο η πραγματική προσφορά στον πολιτισμό και τις τέχνες έναντι του πόσα «ένσημα» έχει κολλήσει ο κάθε καλλιτέχνης σε οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς και της ακροαριστεράς, όπως ισχύει σήμερα;
Αθήνα, 26/09/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...