ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23/9/13

Με προβλήματα τα δρομολόγια Λαύριο - Λήμνος

Ταλαιπωρία επιβατών, πολύωρες καθυστερήσεις και αγανάκτηση φέρνουν τα πλοία του δρομολογίου Λαύριο - Λήμνος. Συχνές βλάβες, καράβια πολλών ετών, αλλά τα κόμιστρα στα ύψη, σαν να ήταν υπερσύγχρονα.

Στα τελευταία του ταξίδια το «Ταξιάρχης» παρουσίασε μεγάλα προβλήματα μετά από βλάβη, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών. Στο προτελευταίο δρομολόγιο του πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου, αλλά και στη συνέχεια στο τελευταίο δρομολόγιο από Λαύριο για Λήμνο, το πλοίο υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να εκτελέσει το ταξίδι σχεδόν στο διπλάσιο χρόνο, κάνοντας 14 ώρες, ενώ το κανονικό δρομολόγιο δεν ξεπερνά τις οκτώ.

Για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, από το Λιμεναρχείο Λήμνου βεβαιώθηκε παράβαση προς τη ΝΕΛ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Αλλά και στην επιστροφή του από Καβάλα το πλοίο καθυστέρησε αρκετές ώρες.

Αποσύρθηκε λοιπόν ο «Ταξιάρχης» για την ετήσια συντήρηση του και η ΝΕΛ δεν είχε ενημερώσει ποιο πλοίο θα τον αντικαθιστούσε. Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι στην γραμμή θα έμπαινε το πλοίο «Aqua Jewel». Όμως πληροφορίες θέλουν να επιστρέφει στην γραμμή που συνδέει την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα, το πλοίο «Aqua Maria».

Από την πλευρά τους, οι φορείς της Λήμνου αντιδρούν σε κάθε σχέδιο δρομολόγησης του πλοίου «Aqua Maria», το οποίο πολλάκις έχουν χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητο, ενώ προειδοποιούν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αντιδράσουν.

Μεγάλα τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, με πλοία παλαιά και αργοκίνητα. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αδιαφορούν για τον εκσυγχρονισμό των πλοίων, επιδιώκουν συνεχώς αυξήσεις των ναύλων και μειώσεις των μισθών των εργαζομένων τους. Πιέζουν για καταργήσεις δρομολογίων και εγκατάλειψη νησιών.

Η διασύνδεση μεγάλων νησιών όπως η Λήμνος χρειάζεται καλύτερη εξυπηρέτηση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνον η ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων των νησιών. Με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις να πασχίζουν να κρατηθούν στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, οι καθυστερήσεις και οι αναβολές δρομολογίων επιδεινώνουν τα οικονομικά τους αδιέξοδα.


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...