ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/9/13

Πηγαδάκια Βούλας – Η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Τριάντα χρόνια οι παραλήψεις των δημοτικών αρχών βασανίζουν τους κατοίκους στα πηγαδάκια Βούλας. Η ακίνητη περιουσία των κατοίκων δύο όμορων οικοδομικών τετραγώνων έχει δεσμευθεί από τον τέως δήμο Βούλας – νυν 3Β, να γίνει πλατεία.

Η δέσμευση έγινε 30 χρόνια πριν, οι κάτοικοι δεν αποζημιώθηκαν ποτέ, η περιουσία τους είναι δεσμευμένη και όταν η περιοχή μπήκε στο σχέδιο πόλεως ο δήμος δεν μερίμνησε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο η περιοχή αυτή.

Το θέμα άρχισε να παίρνει ιδιαίτερη προβολή από την ώρα που δύο όμοροι ιδιοκτήτες της “πλατείας” έλαβαν κατασχετήρια των σπιτιών τους γιατί έπρεπε να αποζημιώσουν την πλατεία με ποσά 400.000 και πλέον έκαστος, αλλιώς έχαναν τα σπίτια τους.

Έτσι οι ιδιοκτήτες τρελαμένοι προσπαθούσαν να κάνουν ανακοπή των πλειστηριασμών για να σώσουν το σπίτι τους!

Το 2012 είχε βγει ο νέος νόμος 4067/12 ο οποίος δίνει νομική λύση για την πλατεία. Υπήρχε η δυνατότητα εξόφλησης της “πλατείας” από το πράσινο ταμείο, αλλά δεν προωθήθηκε από το Δήμο.

Ο Νόμος όμως 4067/12 άρθρο 33 λέει:

«Για την εξασφάλιση των προς απαλλοτρίωση ακινήτων για τη δημιουργία των παραπάνω κοινόχρηστων χώρων, καταβάλλεται με επίσπευση του οικείου δήμου το σύνολο της αποζημίωσης, όπως αυτή καθορίζεται είτε δικαστικά, είτε εξωδικαστικά, μέχρι ύψους που υπολογίζεται βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών».

Το θέμα χρονίζει γιατί ο νυν δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να πάρουν μια κοινή απόφαση και να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες σύμφωνα με την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους και χρονοτριβούν ανταλλάσσοντας «φιλοφρονήσεις».

Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν βγει και πράξεις αναλογισμού εις βάρος του Δήμου και ο Δήμος μπορεί να βρεθεί με δεσμευμένες τις καταθέσεις του οποιαδήποτε στιγμή!

Το πρόβλημα είναι ότι οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με πλειστηριασμό. Μπορεί οι σημερινές δημοτικές αρχές να μην ευθύνονται για την κακή πορεία της υπόθεσης εδώ και 30 χρόνια, όμως είναι στο χέρι τους να δεσμευτούν να δώσουν λύση.

Ο δήμος αν δεν έχει χρήματα να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, ας επιστρέψει και αποδεσμεύσει τα ακίνητα τους. Διαφορετικά ας τους πληρώσει για να μην έχουν τον κίνδυνο των πλειστηριασμών. Δεν είναι λογικό οι περιουσίες κάποιων να δεσμεύονται 30 ολόκληρα χρόνια και να μην βρίσκεται κανένας υπεύθυνος να λύσει το πρόβλημα.


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...