ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12/9/13

Πληρώνονται εκατομμύρια για να ξεπουλάνε τις ΠΟΠ. Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα Ελληνικά προϊόντα

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι οι αποζημιώσεις της κας «εδώ πολυτεχνείο» για να παραθερίζει «στας Ευρώπας», και να ξεπουλάει και αυτή ότι περνάει από το χέρι της! Συγκεκριμένα πληρώνεται 250.000 ευρώ συν 50.000 ευρώ τα έξοδα μετακίνησης, συν την βουλευτική σύνταξη που έχει βγάλει, κι όλα αυτά για να σαμποτάρει τα ελληνικά προϊόντα που υποτίθεται ότι έχει πάει να υποστηρίξει.

Η ελληνική φέτα «κατοχυρώθηκε» σαν ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, με Κοινοτικό Κανονισμό του 1996. Χάθηκε όμως η μάχη της φέτας στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της κομισιόν που έγινε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το θέμα συζήτησης ήταν η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά και η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με γνωστές ονομασίες προέλευσης, όπως η φέτα ή η ιταλική Γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς.

Όλα για την παγκοσμιοποίηση και σε λίγο οι γνωστοί μεσάζοντες θα σαμποτάρουν την ελληνική φέτα και θα μας σερβίρουν καναδική! Βέβαια ο Καναδάς ποτέ δεν συμμορφώθηκε με τις διεθνείς συνθήκες που υπαγόρευαν οι κοινοτικές οδηγίες για τις ΠΟΠ και οι καναδοί κτηνοτρόφοι παρήγαγαν τυρί λευκό που το ονόμαζαν φέτα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι επίτροποι Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας αντί να κρυφτούν από το ρεζιλίκι που έπαθαν, βγαίνουν ανερυθρίαστα και δηλώνουν ότι έγινε παραχώρηση και ότι το καναδικό προϊόν δεν θα ονομάζεται «ελληνική φέτα» ή «ιταλική γκοργκοντζόλα» και άρα θα προστατευθούν εμμέσως οι ονομασίες προέλευσης. Κάτι που όμως δεν αποτελεί ουδεμία εγγύηση για τον πόλεμο στα ράφια των καναδικών και αμερικανικών σουπερμάρκετ.

Όμως ο αληθινός πόλεμος, που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, θα είναι ο πόλεμος στα ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ που θα κατακλυστούν από αμερικάνικα και καναδέζικα προϊόντα που σίγουρα θα έχουν χαμηλότερες τιμές και θα δώσουν το τελειωτικό κτύπημα στα δοκιμαζόμενα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ.

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Τώρα με την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ευρώπης και ΗΠΑ - Καναδά χειροτερεύουν δραματικά οι συνθήκες για την Ελληνική Αγροτική Παραγωγή.

Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Η Χρυσή Αυγή βροντοφωνάζει: Ναι στην Εθνική Παραγωγή!


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...