ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

28/1/14

Μεγάλο Ρέμα, ο μεγάλος "παρίας" της Ανατολικής Αττικής. Τρία ρέματα μοιράζονται 9,5 εκ. ευρώ, το Μεγάλο Ρέμα εκτός! Κάτι μας λέει ότι Μεγάλο Ρέμα και Πλατύ Χωράφι πάνε μαζί...

Ο περιφερειάρχης Αττικής κος Σγουρός, αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ επισήμανε: "Το πακέτο πλέον είναι μικρό και πρέπει να γίνουν στρατηγικές επιλογές..."
Στις οποίες στρατηγικές επιλογές του σημερινού Περιφερειάρχη, προφανώς το Μεγάλο Ρέμα, το μεγαλύτερο στην Αττική!!! δεν είχε μια θέση...

Ο σπάνιας αξίας και ομορφιάς υδροβιότοπος, που έγινε "Μεγάλος Βάλτος Ραφήνας" και μεγάλος παρίας,...  σκουπιδότοπος, υποδοχέας λυμάτων, θύμα αδιαφορίας αναξίων να διεκδικήσουν το ο,τιδήποτε, μένει εκτός του πρώτου κονδυλίου των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που διαμοιράζονται στα εξής 3 (τρία) ρέματα της Ανατολικής Αττικής:

1. "Καινούργιο Ρέμα", δήμου Μαραθώνα, με προϋπολογισμό 4.200.000 Ευρώ
2. Ρέμα Λεονταρίου (Μιχαληνού), δήμου Παλλήνης, με προϋπολογισμό 1.450.000 Ευρώ και
3. Ρέμα Μαρίζας και Παπαχωραφίου, δήμου Παλλήνης, με προϋπολογισμό 3.800.000 Ευρώ
Τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής που φτάνουν περίπου τα 1.000 χιλιόμετρα, είναι τα βασικά προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, μαζί με την άκρατη δόμηση.


Επισημάναμε έγκαιρα: Από τις αρχές του προηγούμενου έτους!!! (2013) έχει δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη της Περιφέρειας για διάθεση κονδυλίου 1 εκ. ευρώ μέσω διαγωνισμού για τον καθαρισμό των ρεμάτων της Αττικής. Ο Διαγωνισμός «Καθαρισμός ρεμάτων Περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής» ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και στην συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου 2013, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, θα ενέκρινε το αποτέλεσμα και θα κατακύρωνε το έργο. Το Μεγάλο Ρέμα δικαιούται αντάξιο της σπουδαιότητάς του μέρος του κονδυλίου. Είναι πολλά τα υποψήφια ρέματα που θα "πάρουν σειρά", αλλά το Μεγάλο Ρέμα, λόγω έκτασης, συνολικού μήκους, υδροβιοτοπικής σημασίας, φιλοξενούμενης πανίδας και σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δικαιωματικά πρέπει να απορροφήσει ποσό ικανό να το ξανακάνει πραγματικό υδροβιότοπο. 
Φεύ!!!
Το Μεγάλο Ρέμα παραμένει πάντα βάλτος στο σημείο της εκβολής του προς την κολυμβητική παραλία της Ραφήνας, όπου λιμνάζουν σκουπίδια, σακούλες, φερτά υλικά, μπάζα, απορρίμματα και λύματα, με την απειλή Πλατύ Χωράφι να επικρέμαται πάνω του, πνιγμένο στην αδιαφορία, την ρύπανση, την ασυδοσία και την ανικανότητα μιας δημοτικής αρχής, που έχει καταβαραθρώσει την προικισμένη από την φύση πόλη μέσα στα λύματα και τους βόθρους της.

Η δημοτική αρχή Ραφήνας -συνολικά- δεν έχει συστήσει καν υπηρεσία "καθαρισμού αποκλειστικά του Μεγάλου Ρέματος καθ΄ όλη την διαδρομή προς την εκβολή στην θάλασσα" όπου είναι το σημείο όπου συγκεντρώνεται η ρύπανση. Όμως, βρήκε και διέθεσε αμέσως 7.000 ευρώ για ..."αδελφοποίηση" με τον δήμο Τήνου!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ" ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ "ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...