ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/1/14

Αληθεύει το ενδεχόμενο στασιμότητας πληρωμών στον δήμο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, όσον αφορά ζωτικούς λειτουργικούς τομείς αλλά και προμηθευτές του δήμου; Η προσφυγή πολίτη στην Περιφέρεια κατά του προϋπολογισμού η αιτία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ενημερωτικών ιστοσελίδων, στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια ώστε να εξασφαλιστεί πετρέλαιο κίνησης δύο ημερών στα απορριμματοφόρα.
Ο δήμος δεν έχει προβεί σε διάψευση των δημοσιευμάτων. Το ζήτημα προφανώς ανέκυψε λόγω της προσφυγής πρώην δημοτικού συμβούλου κου  Δημητρόπουλου, αντιπροέδρου ΟΛΡ, κατά του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια, με το αιτιολογικό της ακυρότητας. Όπερ και εγένετο.
Ο κος Δημητρόπουλος προσέβαλλε τον προϋπολογισμό 2014 στην Περιφέρεια ως άκυρο, με το αιτιολογικό ότι στη χρήση του 2012 ο δήμος Ρ-Π εμφάνισε περί τα 800.000 περ. ευρώ πλεόνασμα. Σε περιπτώσεις πλεονάσματος, ο νόμος ορίζει πως, εάν δήμος παρουσιάσει πλεόνασμα στο τέλος κάποιας χρήσης, τότε, είτε οφείλει να μειώσει δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο, κλπ. ώστε το πλεόνασμα να επιστραφεί με την μορφή ανταποδοτικότητας στους δημότες είτε οφείλει να προβεί σε επενδύσεις! και οι εγγραφές αυτές να εμφαίνονται στον επόμενο προϋπολογισμό. Διαφορετικά εγείρεται θέμα ακυρότητας.

Η προσβολή προϋπολογισμού στην Περιφέρεια οδηγεί σε διαδικασίες ακύρωσης και μπλοκαρίσματος της εκταμίευσης ποσών. Ενώ βεβαίως, ο προϋπολογισμός του δήμου Ρ-Π τελεί υπό αναθεώρηση όπως περιγράψαμε στο εκτενές δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας και εκκρεμεί το Δ.Σ. αναμόρφωσής του, ενώ πρόκειται για προϋπολογισμό "ψυγείου" με εμφανή τα στοιχεία του οικονομικού πολιτικαντισμού  ... που δεσμεύει την επόμενη διοίκηση του δήμου που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές, όποια και να είναι αυτή...

Βεβαίως, ανακύπτει ακόμα ένα ερώτημα, όσον αφορά στο αποθεματικό του δήμου Ρ-Π, το οποίο βρίσκεται στα τάρταρα... 
Ο προϋπολογισμός 2014 το ενεφάνισε μειωμένο στις 40.000 από τις 140.000 ευρώ (έγκαιρα η ιστοσελίδα μας είχε εντοπίσει το ζήτημα, τον Αύγουστο του 2013: Μηδενίζεται οσονούπω το αποθεματικό του δήμου Ραφήνας ... ενώ από αντιπαραβολή αποφάσεων του δήμου διαπιστώνονται συνεχείς μειώσεις στο αποθεματικό, κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ τη φορά, με συνεχείς μεταφορές ποσών δώθε κείθε, με μία μονοκοντυλιά. Π.χ. σε μία και μόνο συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, περί το μέσον του θέρους, υπήρξε "αναμόρφωση" -γράφε μείωση- κατά 80%, ενώ στις αρχές του χρόνου το αποθεματικό διαμορφωνόταν σε πάνω από 250.000 ευρώ).

Επίσης, διατρέχοντας αποφάσεις του δήμου στην διαύγεια, διαπιστώνουμε ότι ο δήμαρχος προβαίνει σε συνεχείς απ' ευθείας αναθέσεις με τη δικαιολογία-διαδικασία του επείγοντος σε τοπικές εταιρείες προμήθευσης πετρελαίου κίνησης, για την κίνηση των οχημάτων του. Και αιωρείται το ερώτημα εάν ο δήμος έχει πληρώσει τους προμηθευτές ή αυτοί έχουν διακόψει την τροφοδοσία εξ αιτίας ανεξόφλητων τιμολογίων;
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...