ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

25/3/14

Ατελείωτη η λίστα των μεταβιβάσεων για ξεπούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ. Μετά τα 150 ακίνητα 86.126 στρεμμάτων προστίθενται άλλα 168 φιλέτα!

Με συνοπτικές διαδικασίες και ακόμα και με ηλεκτρονικές πωλήσεις περνάνε Ελληνικά ακίνητα σε ξένα χέρια. Ξενοδοχεία, Ξενία, Παραθεριστικές κατοικίες, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Χιονοδρομικά κέντρα, από όλη την Ελλάδα.
Ανάμεσα τους βρίσκονται 185 στρέμματα στο Λαύριο στην θέση Πουνταζέζα.
Τελευταία προστέθηκαν ακίνητα από την πλάκα, οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά,  το Ολυμπιακό Ιππικό κέντρο Μαρκοπούλου και πολλά ακίνητα στην Πλάκα.


Ιδιοκτησίες του Ελληνικού κράτους στο εξωτερικό μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το  ακίνητο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον (2211 Massachusetts Avenue), που αποκτήθηκε από το Δημόσιο το 1949, οικόπεδο της περιοχής Hatfield στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, έκτασης 1.766 τ.μ. που αγοράστηκε το 1996, καθώς και ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά, πως μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μπορεί στα επόμενα χρόνια να συγκεντρώσει περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όταν τα μέχρι σήμερα συνολικά έσοδα του Ταμείου δεν φτάνουν αυτόν τον αριθμό.

Παρά τις ανακοινώσεις για υψηλά έσοδα, η πραγματικότητα είναι τραγική, οι διαδικασίες αδιαφανείς και τα ακίνητα αλλάζουν χέρια με ταχύτατους ρυθμούς. 

Κανείς δεν ανακοινώνει πόσα χρήματα εισέπραξε το Ελληνικό δημόσιο από αυτού του είδους τις πωλήσεις, ούτε σε ποιο λογαριασμό πιστώθηκαν. Πόση ήταν η πραγματική αξία του κάθε ακινήτου και πόσο κάτω από αυτήν πουλήθηκαν! 

Τα μνημόνια είναι η εύκολη δικαιολογία για να ξεπουληθεί οτιδήποτε είναι ελληνικό και  οτιδήποτε ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Η χώρα ολόκληρη ξεπουλιέται και οι Έλληνες υποδουλώνονται. 

Όσο παραμένουν στην εξουσία οι κυβερνήσεις του ξεπουλήματος η Ελλάδα κινδυνεύει!


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...