ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/3/14

Χαρίζονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ στα 3Β, την ίδια στιγμή που καλούν τους γονείς να πληρώσουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς!

Επεισοδιακή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. Αφορμή ήταν η απαλλαγή χρεών από εταιρεία, ύψους 17.000 ευρώ τα οποία όφειλε από το 2008 και το αρχικό πρόστιμο ήταν 120.000 ευρώ.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα να διαγραφούν, όμως στα πρακτικά αναφέρεται ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Στο βίντεο της συνεδρίασης ακούγονται όλοι να λένε ναι, όμως μετά ο αντιπρόεδρος διέγραψε στα πρακτικά το «ομόφωνα», γιατί είχε αμφιβολίες (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε) και έτσι το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ.
Αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι και οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην «προλαβαίνουν» να διαβάσουν ή να ενημερωθούν για τα θέματα και να αλλάζουν γνώμη κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά το Δ.Σ.


Την ίδια στιγμή οι γονείς, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, έλαβαν ραβασάκια που τους ειδοποιούσαν να πληρώσουν τροφεία για τα παιδιά τους! Πρόκειται για οφειλές για τα τροφεία από τον Σεπτέμβριο  μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός πως τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια, όπως αναφέρθηκε, δεν είχαν καμία σήμανση και καμία υπογραφή. Κανείς δεν ήξερε ούτε από ποια υπηρεσία έφυγαν ούτε ποιος τα υπέγραφε. 

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ όταν ρωτήθηκε είπε πως θα ενημερωθεί και θα απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.  

Υποτίθεται ότι θα λυνόταν το θέμα των τροφείων και οι γονείς δεν θα είχαν επιπλέον χρεώσεις, όμως αντιθέτως καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Μόνο λίγες μόνο εβδομάδες ακόμα μπορούν να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των δήμων πριν τις εκλογές, και όλα τα θέματα χρονίζουν. 

Αφού «λεφτά υπάρχουν» για διαγραφές προστίμων, τουλάχιστον ας μην ζητάνε χρήματα για τα τροφεία των παιδιών, ή όποιοι τα ζητάνε να έχουν το θάρρος να υπογράψουν τις ειδοποιήσεις αυτών των χρεών.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...