ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/3/14

Ραφήνα-Πικέρμι. Εξατμίζεται η παράταξη Χριστόπουλου, με τον προϋπολογισμό να εξακολουθεί να "διακρατείται" στην Περιφέρεια.

Το τελευταίο διάστημα, ο μόνος λόγος για να έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου είναι η χιονοστιβάδα αποχωρήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων από την πάλαι ποτέ υφιστάμενη παράταξη Χριστόπουλου, ενώ οι "πολιορκητές των τειχών της πόλης" αναμένουν να "ξυλεύσουν την πεσούσα ...δρύ". Ο πανέμορφος δήμος λιμνάζει στην δικαιοδοσία ανεπαρκών κατά το μάλλον ή ήττον αιρετών, με τα θέματα στα δημοτικά συμβούλια να διακρίνονται από μπόλικη επικοινωνιακή χροιά, αλλά ποτέ από ουσία!!!

Οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης δύο ακόμα συμβούλων της συμπολίτευσης, του κου Σακκά και της κας Παπαδημητρίου, τάραξαν τα νερά και της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. Η δήλωση της κας Παπαδημητρίου, εκ Πικερμίου, κατοίκου Ντραφίου, θύμιζε το "στρίβειν δια του αρραβώνος" με τις μπόλικες δόσεις αυτοκριτικής... Παριστάμενοι και επιτηρούντες σαρδώνεια την διαδικασία ανακοίνωσης των ανεξαρτητοποιήσεων και της ιδίας και του κου Σακκά, οι πανταχού παρόντες υποψήφιοι για την δημαρχία, κος Μπουρνούς, αλλά και ο έτερος, νεοπαγής ανθυποψήφιός του, ο κος Βασιλόπουλος της Αρετούσας, ο οποίος τελευταία έχει επιλέξει να χαμηλώσει τους επιχειρηματικούς τόνους, με τους οποίους "πολιορκούσε" μέχρι πρότινος τα πάντα γύρω από τον δήμο... 


Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Αρχής γενομένης από τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και συνεργασίας της εταιρείας του παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τις αστυνομικές αρχές, σε προαναγγελθείσες εκδηλώσεις ανοιχτών, κοινών ημερίδων, τα αποτελέσματα των οποίων ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν, συνεχίζοντας με την πρόθεση δημιουργίας εκ μέρους άλλης εταιρείας του ιδίου μιας νέας, "βελτιωμένης", επίσημης δημοτικής ιστοσελίδας, η οποία ποτέ δεν "ανέβηκε" ενώ προκάλεσε και το "κατέβασμα" της τρέχουσας δημοτικής ιστοσελίδας για ένα διάστημα, έως τα ζητήματα της αποχέτευσης και του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, όπου και βαρύγδουπες δηλώσεις του για μελέτες που ποτέ δεν είδαμε, έγιναν, έως τα ζητήματα παροχής επιμορφωτικών υπηρεσιών σε εργαζόμενους εκ μέρους άλλης εταιρείας του, της οποίας το αντικείμενο είναι οι προσλήψεις σε δήμους.

Η εκκρεμότητα με το θέμα του Προϋπολογισμού του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου είναι χαίνουσα, όπως και υπαρκτός ο κίνδυνος να τεθεί ο δήμος σε επιτήρηση από το Παρατηρητήριο, εξέλιξη που όχι μόνο θα δώσει την χαριστική βολή στην παράταξη Χριστόπουλου και στην δημοτική αρχή εν γένει αλλά επιπροσθέτως, θα κλονίσει σοβαρά τη σταθερότητα των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στον δήμο και στις δημοτικές του επιχειρήσεις. Η αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, η οποία όταν λέει "παραιτούμαι" εννοεί "δεν παραιτούμαι", σε προηγούμενη συνεδρίαση έθετε τελεσίγραφα στους δημοτικούς συμβούλους, ότι ο δήμος δεν θα λειτουργήσει, εάν δεν ψηφίσουν τον προϋπολογισμό της..., απαιτώντας από αυτούς να προσχωρήσουν στην δική της διαχειριστική, παντελώς στερούμενη πνοής λογική, σύνταξης ενός καθ' όλα άνευρου και άφαντου στην κυριολεξία προϋπολογισμού. Γεγονός που φυσικά αρνήθηκαν να πράξουν!
Η σφοδρή υπηρεσιακή, αλλά και προσωπική αντιδικία μεταξύ των δύο αντιδημάρχων - παιδείας και οικονομικών (με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα της δεύτερης για το κρίσιμο αυτό πόστο να αμφισβητούνται ανοιχτά από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής της, κο Καραγιάννη, ο οποίος έθεσε το ερώτημα στο προηγούμενο Δ.Σ., ερώτημα το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο από την ίδια... εάν "η κα αντιδήμαρχος επί των οικονομικών διαθέτει πτυχίο κατάλληλο για την συγκεκριμένη θέση") οδηγεί έκτοτε τον ένα μετά τον άλλο τους δημοτικούς συμβούλους του κου Χριστόπουλου σε ανεξαρτητοποιήσεις: αυτές των κ.κ. Βλαχάκη και Χρήστου -που ήδη πέταξε προς άλλον συνδυασμό- η όχι ως κεραυνός εν αιθρία, καθοριστική ανεξαρτητοποίηση του κου Μπατάλη, τα πολλά "λευκά" εκ μέρους του προέδρου του Δ.Σ. κου Στέφου στα προς συζήτηση θέματα, η σκωπτική παραδοχή του τελευταίου, ότι "έχουμε εξατμιστεί", περιγράφουν απολύτως ρεαλιστικά την εκκωφαντική κατάρρευση της παράταξης του νυν δημάρχου, τον οποίο δεν φαίνεται να βοηθά ούτε η ενισχυτική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην πόλη της Ραφήνας για τα Θεοφάνεια.

Η κατάσταση με την διακράτηση του προϋπολογισμού από την Περιφέρεια δεν επιδέχεται εξωραϊσμό!

Καθώς μαίνεται πάντα υπογείως, η διαμάχη της δημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (περιλαμβάνεται το κολυμβητήριο και ο χώρος στάθμευσης στο λιμάνι) με τον "γονέα" της, τον δήμο Ρ-Π, τον μοναδικό και "βασικό" της μέτοχο. Οι εξελίξεις με το θέμα του δημοτικού πάρκινγκ εδραιώνουν την πεποίθησή μας ότι όλοι οι χειρισμοί είναι επικοινωνιακοί και ποτέ ουσίας! Μάλιστα, αυτή η δημοτική επιχείρηση πρέπει να είναι η μοναδική στην Ελλάδα που κατόρθωσε να λειτουργεί για ένα διάστημα απαλλαγμένη από την υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ, άγνωστο με ποιες μεθοδεύσεις και διαδικασίες! 

Το φλέγον θέμα της εκχώρησης σε ιδιώτες της παραλιακής ζώνης, αρχής γενομένης από το δημοτικό πάρκινγκ και η πανσπερμία υποψηφίων του συνταγματικού τόξου, αναδεικνύουν την σημασία αυτού του κομβικού δήμου της Ανατολικής Αττικής, που έχει την  τύχη να συμπεριλαμβάνει στα όριά του το δεύτερο μεγαλύτερο ακτοπλοϊκό λιμάνι της Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα και την ατυχία να διοικείται αλλά και να αντιπολιτεύεται από αιρετούς, κατώτερους των περιστάσεων, οι οποίοι ασάλευτοι παρατηρούν την παραλιακή ζώνη απροστάτευτη, να "φεύγει" και να υφαρπάζεται από τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ξένων επιδρομέων

Οι εξελίξεις στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καθώς στην "οδό των Μαυρογυαλούρων" του δήμου, την Χρυσοστόμου Σμύρνης, τα εκλογικά κέντρα υποδοχής των αποδημητικών πτηνών της ...άλλοτε πλειοψηφούσας παράταξης Χριστόπουλου ανοίγουν και πραγματοποιούν εγκαίνια το ένα μετά το άλλο!

Πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...