ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23/3/14

Μετά τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών, νέος Νόμος περί ευθύνης Δημάρχων - Περιφερειαρχών και όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων!

Η νέα ρύθμιση που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες όσους εμπλέκονται σε συμβάσεις έργου σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης αναφέρει:
«Στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».
Η νέα ντροπολογία έγινε δεκτή, παρά τις αντιδράσεις, από τον υπουργό Εσωτερικών, δήθεν για να διευκολυνθεί η διοίκηση και να καταστεί περισσότερο ευέλικτη!


Η «ευέλικτη» δημόσια διοίκηση θα μπορεί να υπογράφει ότι θέλει (τι την θέλουν πια την διαύγεια;) να κάνει απευθείας αναθέσεις, να γράφει την διαδικασία των διαγωνισμών στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, και να μην φοβούνται μήπως τους ελέγξουν και τους κατηγορήσουν στο μέλλον.Η αρχή της ισότητας και της ισονομίας όπως την καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες. Νόμοι που «αθωώνουν» όσους ασχολούνται με τις δημόσιες προμήθειες και ίσως είναι αποδέκτες μιζών.


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...