ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

26/3/14

Μετά τα «ληγμένα τρόφιμα» προωθούν και το «ληγμένο γάλα».

Θανατηφόρο πλήγμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους και καίριο πλήγμα στην υγεία των καταναλωτών φέρνει η νέα ρύθμιση των κυβερνώντων για το Φρέσκο Γάλα. 
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ το ελλειμματικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές έκαναν πολλούς αγρότες να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια και την κτηνοτροφία.
Ειδικά στον τομέα της αγελαδοτροφίας (παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση γάλακτος)έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων και απασχολούνται περισσότεροι από 100.000 άτομα άμεσα και έμμεσα και όλοι κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και  χρεωμένοι αν γίνουν οι καταστρεπτικές «μεταρρυθμίσεις» στο γάλα.


Με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, θα έχουμε αθρόες εισαγωγές υποβαθμισμένης ποιότητας γάλακτος, αύξηση των εισαγωγών και την ισχυροποίηση των αλυσίδων λιανικής και των σούπερ μάρκετ:


Παρουσιάζονται μάλιστα, οι εμπνευστές του νομοσχεδίου, σαν σωτήρες που ενδιαφέρονται για το καλό της τσέπης μας και ότι θα βρίσκουμε φθηνότερο γάλα με τις νέες ρυθμίσεις. Ο  υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς μας λέει, ότι δεν πειράζει, αν το γάλα είναι. "χαλασμένο", αρκεί να είναι "φθηνό"! Μα πώς δεν είχε σκεφθεί κανείς τόσα χρόνια αυτήν την "πρωτοποριακή" ιδέα! Επίσης προσθέτει: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με τη φρεσκότητα στο γάλα είναι αστεία»!

Ο υφυπουργός - γλωσσοπλάστης αφού έκανε το επίθετο ουσιαστικό (φρεσκότητα!) επιχειρεί την πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Θεωρούν «αστείο» την ανάγκη του κόσμου να έχει τρόφιμα φρέσκα και να τρέφεται και να ζει με αξιοπρέπεια, μας θεωρούν άξιους μόνον να καταναλώνουμε ληγμένα και σάπια τρόφιμα.
Δεν μας λέει όμως ο υφυπουργός, πόσο πουλάει ο Ολλανδός ή ο Γάλλος ή ο Ευρωπαίος γενικά αγελαδοτρόφος το γάλα στον έμπορο και πόσο αγοράζει ο καταναλωτής το γάλα σε κάθε χώρα της Ευρώπης! Δεν μας λέει τι εισόδημα έχουν οι ευρωπαίοι αγελαδοτρόφοι και το φορολογία πληρώνουν!
Οι μόνοι που ωφελούνται από τις νέες ρυθμίσεις είναι οι μεγαλοεισαγωγείς και όχι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, ωφελούνται τα μεγάλα σουπερμάρκετ και οι ξένες πολυεθνικές και όχι το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή.

Διαστρεβλώνουν την αλήθεια κι έχουν κάνει το άσπρο - μαύρο, καιρός είναι πια να τους ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...