ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

29/3/14

Αχρηστεύουν την εύφορη αγροτική γη των Σερρών με την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ.

Καταστρεπτικές συνέπειες θα έχει για την Ελλάδα η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. Εκτός από την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην εισπράττονται τέλη διέλευσης από την χώρα που διέρχεται ο αγωγός, εκτός από την παγκόσμια πρωτοτυπία η χώρα διέλευσης να έχει το βάρος φύλαξης και το κόστος συντήρησης του, η Ελλάδα απαξιώνει τα πλέον εύφορα εδάφη της για την διέλευση του αγωγού.
Οι εκθέσεις της Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και της υπηρεσίας Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εστάλησαν στο αρμόδιο υπουργείο ενώ συστάθηκε επιτροπή γεωπόνων, τοπογράφων και μηχανικών, οι οποίοι ύστερα από αυτοψία πρότειναν στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας του αγωγού TAP τρεις εναλλακτικές θέσεις για την εγκατάσταση του συμπιεστή.
Το υπουργείο είχε δεσμευτεί να δώσει απάντηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά μέχρι τώρα δεν απάντησαν. 


Η Ελλάδα χωρίς βιομηχανική παραγωγή, χωρίς βιοτεχνική παραγωγή και με πρωτογενή παραγωγή προβληματική εξαιτίας των επιταγών των Βρυξελλών αντιμετωπίζει ακόμα ένα πλήγμα από την διέλευση του αγωγού, μέσω της πλέον εύφορης γης των Σερρών.
Κανείς δεν έχει υπολογίσει το κόστος που θα υποστεί η Ελλάδα από την διέλευση του αγωγού. Κανείς δεν έχει υπολογίσει το κόστος από την απαξίωση της αγροτικής γης γύρω από τα εδάφη διέλευσης του αγωγού. 

Δόθηκαν αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων τα χωράφια θα αχρηστευθούν από τον αγωγό; Και με τι βάση έγινε ή θα γίνει η αποζημίωση; Τα περιφερειακά χωράφια που επίσης θα πληγούν θα αποζημιωθούν επίσης;
Ποιο είναι το σχέδιο - αν υπάρχει - της κυβέρνησης για την μελλοντική απασχόληση των αγροτών που θα μείνουν χωρίς αγροτική γη;

Ποιες καλλιέργειες υπάρχουν στην περιοχή διέλευσης;
Τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων αντιμετωπίζονται με εγκληματική προχειρότητα.
Υπάρχει ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο; Γιατί όλα μοιάζουν να βαδίζουν στο άγνωστο, χωρίς σχέδιο, με μόνη έννοια την διευκόλυνση πολυεθνικών, μεσαζόντων, ημετέρων και ξένων. 

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...