ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23/3/14

Αφού μας έκαναν την ζωή ποδήλατο, τώρα φτιάχνουν και τους ποδηλατόδρομους!

Εγκρίθηκε η κατασκευή δέκα νέων έργων από την περιφέρεια Αττικής, τα οποία θα υλοποιηθούν σε δήμους της περιφέρειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι 17.325.951 ευρώ.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το εξής έργο:
"Ερευνητική συνδρομή στην Περιφέρεια Αττικής ως προς την προοπτική αξιοποίησης για περπάτημα και ποδήλατο εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών. Το παράδειγμα της γραμμής  Αγ. Ανάργυροι - Λαύριο" συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θ. Βλαστός που παρέστησε στη συνεδρίαση, ανέφερε: "Με το έργο αυτό θα υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση των Μεσογείων για τον τουρισμό, την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα παράλληλα μικρά έργα".


Από τα υπόλοιπα έργα τα 6 αφορούν ασφαλτοστρώσεις ή επισκευές οδικών τμημάτων, την κατασκευή ενός μόνον βρεφονηπιακού σταθμού (Νέα Σμύρνη), αλλά και την ανακατασκευή γηπέδου (Άλιμος).
Η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή θα αξιοποιηθεί βέβαια, αλλά οι ανάγκες του Λαυρίου είναι πολλές και το κυριότερο είναι η επέκταση του προαστιακού ή του μετρό ή του τραμ μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου που θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους και τους ταξιδιώτες.
Σε μια πόλη που μαστίζεται από ανεργία, που βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά από το κέντρο, επειδή δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία και το εισητήριο των Κτελ κοστίζει περίπου 5 ευρώ (η μονή διαδρομή), ο ποδηλατόδρομος δεν αλλάζει τίποτα σχεδόν...
Εκτός αν σκέφθηκαν οι κυβερνώντες ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται από εδώ και στο εξής μόνο με ποδήλατα και η κινεζοποίηση των Ελλήνων με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα ολοκληρωθεί με αυτό το έργο.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...