ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

25/4/15

Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ συνεχίζει την αποκαθήλωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας


Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ συνεχίζει την αποκαθήλωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας

Ενώ εξακολουθούν να υφίστανται έντονες απορίες και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της αναβάθμισης των ΑΦΝΣ (Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας) Orion P-3B  και την παράκαμψη μελετών του Πολεμικού Ναυτικού για την αξιολόγηση τεχνοοικονομικών προσφορών από κατασκευαστές σύγχρονων ΑΦΝΣ, κατασκευαστές οι οποίοι προσφέρουν μάλιστα και αυξημένο κατασκευαστικό έργο στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία με συνολικό κόστος χαμηλότερο από το κόστος αναβάθμισης των Orion, το βέβαιο είναι ότι για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν πολλά άλλα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι άμεσης προτεραιότητας και άκρως επείγοντα. Πολύ πιο επείγοντα από την εν λόγω αναβάθμιση.
Κατωτέρω αναφέρονται εξοπλιστικά προγράμματα που χρήζουν άμεσης υλοποίησης ή ολοκλήρωσης και τα οποία επηρεάζουν με βαρύνουσα σημασία το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας.

- Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (ΕΜΖ) φρεγατών ΜΕΚΟ-200 ΗΝ τύπου Ύδρα.
- Πρόγραμμα υποβρυχίων τύπου 214.
- Πρόγραμμα πυραυλακάτων.
- Αναβάθμιση ραντάρ AESA  του συνόλου των F-16 C/D.
- Πρόγραμμα αυτοπροστασίας ASPIS (Airborne Self Protection Integrated Suite) μέρους του στόλου των F-16.
- Πρόγραμμα μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90.
- Προμήθεια πυρομαχικών 120 mm για τα άρματα μάχης Leopard.
- Προμήθεια βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς για τα πυροβόλα των 155 mm.
- Προμήθεια «έξυπνων» βλημάτων 155 mm για το πυροβολικό.
- Προμήθεια βλημάτων ATACMS (Army Tactical Missile System) εκτεταμένου βεληνεκούς.
- Προμήθεια ρουκετών MLRS  (Multiple Launch Rocket System) μεγάλου βεληνεκούς.
- Προμήθεια βλημάτων A/T  Kornet.
- Προμήθεια βλημάτων A/T  TOW-2.
- Προμήθεια βλημάτων Α/Τ  Milan.
- Προμήθεια βλημάτων Α/Τ  Strim.
- Προμήθεια βλημάτων αέρος-εδάφους AGM-114L  Hellfire.
- Σύναψη συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης  για τα ελικόπτερα NH-90, για τα αεροσκάφη T-6A, για τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 B/H, για τους κινητήρες των ελικοπτέρων S-70 B/B6  Aegean Hawk.
Η αιτιολόγηση του προγράμματος αναβάθμισης των υπέργηρων Orion P-3B, έναντι μάλιστα της απόκτησης νέων υπερσύγχρονων ΑΦΝΣ από οποιοδήποτε κατασκευαστή, εις βάρος όλων των προαναφερομένων άμεσης προτεραιότητας προγραμμάτων είναι τουλάχιστον ανεξήγητη, για να μην υποθέσουμε τα χειρότερα. Είναι προφανές ότι λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος κανένα ή σχεδόν κανένα από τα προαναφερθέντα προγράμματα θα υλοποιηθεί ή θα ολοκληρωθεί, ενώ η κατεπείγουσα προτεραιότητα της αναβάθμισης των Orion θα φανεί αρχές της επόμενης δεκαετίας όταν αυτά τα αεροσκάφη θα ξανακάνουν την εμφάνιση τους στον ορίζοντα του Αιγαίου.
Τα ερωτηματικά για την πολιτική εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας παραμένουν και εξακολουθούν να είναι αμείλικτα. Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ με το αμυντικό του πρόγραμμα συνεχίζει την αποκαθήλωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας με προμετωπίδα την αριστερίστικη και μαρξιστική αντίληψη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχοντας την συμπαράσταση από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι διορισμοί των ημετέρων υιών και θυγατέρων στο Υπουργείο Άμυνας.
Οι πολιτικές παρωπίδες που φοράει μερίδα του ελληνικού λαού μπορεί μεν να προσφέρουν ασφαλή προσανατολισμό, ενίοτε όμως ο προσανατολισμός αυτός οδηγεί στην εθνική καταστροφή.
Γ. Λιναρδής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...