ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

22/10/15

Θάφτηκαν τα όνειρα των σιωνιστών για “μεγάλο Ισραήλ” μετά την επέμβαση των Ρώσων στην Συρία


Θάφτηκαν τα όνειρα των σιωνιστών για “μεγάλο Ισραήλ” μετά την επέμβαση των Ρώσων στην Συρία

Σύμφωνα με τον πατέρα-ιδρυτή του σιωνισμού Theodore Herzl (1904)  «η περιοχή του εβραϊκού κράτους εκτείνεται από τον ποταμό της Αιγύπτου έως  τον Ευφράτη». Σύμφωνα με τον σιωνιστή Rabbi Fischmann (1947) «η γη της επαγγελίας εκτείνεται από τον ποταμό της Αιγύπτου έως τον Ευφράτη και συμπεριλαμβάνει περιοχές της Συρίας και του Λιβάνου». Ο πόλεμος του Ιράκ, ο πόλεμος στον Λίβανο το 2006, ο πόλεμος στην Λιβύη το 2011, ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία, οι εμφυλιοπολεμικές ταραχές στην Αίγυπτο και η γενοκτονία των Παλαιστινίων θα πρέπει να κατανοηθούν, να αναλυθούν και σε σχέση με το σιωνιστικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή, πέραν της «μεγάλης εικόνας» που είναι η περικύκλωση της Ρωσίας.

Το επεκτατικό αυτό σχέδιο συνίσταται στην θραυσματοποίηση των αραβικών κρατών και την δημιουργία του «Μεγάλου Ισραήλ», το οποίο θα εκτείνεται από την κοιλάδα του Νείλου έως τον Ευφράτη. Το «Μεγάλο Ισραήλ», σύμφωνα με το σχέδιο, θα δημιουργήσει στην περιοχή εντολοδόχα κρατίδια και θα συμπεριλαμβάνει περιοχές του Λιβάνου, Συρίας, Ιορδανίας, Αιγύπτου όπως και περιοχές του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας. Το σχέδιο αυτό αναφέρεται στην βιβλιογραφία περί παγκοσμιοποίησης ως «Yinon Plan» (σχέδιο Yinon) και είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός του Ισραήλ και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Το σχέδιο για το «Μεγάλο Ισραήλ» εξελισσόταν περίφημα, αφού οι συνεχείς πόλεμοι και επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή δημιουργούσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις προϋποθέσεις διάλυσης κρατικών οντοτήτων με την βοήθεια των ισλαμοσυμμοριτών και άλλων προθύμων συμμάχων. Η διάλυση κρατικών οντοτήτων θα οδηγούσε το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ σε περαιτέρω σφετερισμό Παλαιστινιακής γης, αλλά και σε κατάληψη εδαφών της Συρίας πλην των ήδη κατεχομένων υψωμάτων του Γκολάν, ενώ θα του έδινε την ευκαιρία  να επανακαθορίσει το γεωπολιτικό του περιβάλλον δια μέσου της διάσπασης της Συρίας και του Ιράκ σε μικρότερα και αδύναμα κρατίδια ώστε να εξασφαλίσει περιφερειακή υπεροχή.
Ο οδικός χάρτης για το «Μεγάλο Ισραήλ» μέχρι πρότινος υλοποιούνταν αμείωτα και αδιαφιλονίκητα και τα όνειρα των Σιωνιστών πραγματώνονταν. Αλλά τα όνειρα μερικές φορές διακόπτονται απότομα ή εξελίσσονται σε εφιάλτες. Ουδείς εκ των Αμερικανοσιωνιστών και των προθύμων συμμάχων τους ανέμενε ότι το όνειρο για το «Μεγάλο Ισραήλ» θα είχε τέτοια αιφνίδια τροπή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ξαφνικά η Ρωσία διεκδίκησε τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και η ενέργεια της αυτή μετέτρεψε τα σιωνιστικά όνειρα σε γεωπολιτικό και υπαρξιακό εφιάλτη.
Η Ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία κάνει αδύνατη την οποιαδήποτε επεκτατική πολιτική του Ισραήλ. Ο Ρωσικός στρατός ήλθε στην Συρία για να μείνει και το σιωνιστικό όνειρο και ο χάρτης του «Μεγάλου Ισραήλ» διαλύθηκε ως χάρτινος πύργος, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά πλέον το Ισραήλ. Αυτό δεν συνέβη επειδή η Ρωσία ήταν ή είναι ένας δηλωμένος εχθρός του Ισραήλ, η Μόσχα δεν κατεδάφισε τα όνειρα του Τελ Αβίβ από πρόθεση. Απλώς τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και οι φιλοδοξίες της Ρωσίας συγκρούσθηκαν με τα περιφερειακά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του Ισραήλ και η ιστορία σε αυτές τις περιπτώσεις ευνοεί τον ισχυρότερο.
Η Ρωσία σκοπεύει να παραμείνει στην Συρία επί μονίμου βάσεως θάβοντας τα όνειρα του Ισραήλ, το οποίο πλέον ξεμένει από βρώμικα τεχνάσματα του τύπου «πυρηνικό Ιράν» ή «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Το Τελ Αβίβ εννοείται ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει στρατιωτικά την ρωσική παρουσία στην Συρία και να κυριαρχήσει, όπως το έπραττε επί μακρόν, στους αιθέρες και στην θάλασσα της Μέσης Ανατολής. Δεν μπορεί  να επιτεθεί στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου και στο άμεσο μέλλον θα αμφισβητηθεί ισχυρότατα από τους Παλαιστινίους οι οποίοι αντιδρούν στην γενοκτονική πολιτική των Ισραηλιτών.
Οι αρχιτέκτονες της επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ τελούν υπό πλήρη και απόλυτη κατάρρευση. Αυτό που θα πρέπει να επεξεργαστούν ως σχέδιο δεν είναι πλέον ο χάρτης του «Μεγάλου Ισραήλ», αλλά ο χάρτης του «Μικρού Ισραήλ» και η επιβίωση αυτού.
Γ. Λιναρδής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...